Van Meijel en Van Dam winnen

Van Meijel en Van Dam winnen

Het NK Junioren en de Trompbeker is gewonnen door Lars van Meijel en Anne van Dam, twee spelers van de Eindhovensche Golf.

(Ronald Speijer)

De twee lagen vanaf de eerste ronde op de Noord-Nederlandse op kop en hebben die voorsprong niet uit handen gegeven.

Lars van Meijel eindigde op level par na ronden 69-74-71-74 en had daarmee vijf slagen voorsprong op nummer 2, Severiano Prins van de Haarlemmermeersche (71-73-75-74). Robert Frijling van de Wassenaarse Golfclub Rozenstein (75-74-72-73) werd derde.

'Ik ben heel blij, het was allemaal wel goed vandaag', zei de winnaar bij de jongens na afloop. 'Ik speelde vandaag goed en had het gevoel dat ik het zelf in de hand had. Ik putte de bal lekker maar had de laatste holes wel last van vermoeidheid. Ik ga nu even een periode rusten en dan gaan we naar het slot van de competitie. Ik moet zeker onze coach Eric der Kinderen bedanken die Anne en mij begeleidt en alle dagen in de baan meeliep. Dat geeft mij steun en ik denk dat we daarom hebben gewonnen. Eric zegt niets maar het feit dat hij er is geeft me rust.'

Het was voor Anne van Dam haar tweede grote overwinning op rij na winst in de NGF Voorjaarswedstrijd. Met een totaal van 296 (74-73-71-78) finishte van Dam met een score van acht slagen boven par. Haar voorsprong na de derde ronde in de ochtend bedroeg tien slagen maar door concentratieverlies liep het verschil terug naar vijf slagen.

'Mijn eerste ronde van de dag was goed, ik sloeg goede ballen na het missen van een paar korte putts hield ik de ballen "aan het lijntje" en had de uitslag lager moeten zijn', zei Van Dam.

'Die laatste ronde stond ik tien slagen voor en was meer bezig waar ik volgende week zoal ga eten dan met mijn spel. Ik maakte nog wel een eagle maar voor de rest holede ik niets. Ik baal daarvan! Ik ben nu best wel moe; mijn school, trainen en veel spelen eisen hun tol. Als ik terugkijk ben ik niet tevreden ondanks de overwinning.'

Van Dam gaat zich nu concentreren op deelname aan het German Girls om zo punten te vergaren voor het Junior Solheim Cup-team. Ze laat daarvoor het NK Dames schieten. 'Ik denk dat ik in dat internationale team thuis hoor.'

Dewi Weber van de Noord-Nederlandse werd met vijf slagen achterstand tweede met een totaal van 301 (80-73-77-71) Martien Schipper, eveneens van de Noord-Nederlandse, werd samen met Suzanne van Daal van Amelisweerd derde met een totaal van 307.

Harald Hoekstra, voorzitter van de organiserende Noord-Nederlandse Golf & Country Club, kijkt tevreden terug op de 53ste editie van de Trompbeker, ooit begonnen als een golftoernooi voor scholieren en studenten en nu een van de belangrijkste wedstrijden op de NGF-amateurkalender voor spelers tot en met 21 jaar.

'Zonder onze vrijwilligers was dit allemaal niet mogelijk', aldus de voorzitter. 'We putten natuurlijk uit onze eigen leden maar nieuw is dat we studenten lichamelijke opvoeding van het Alfa College als spotter kennis laten maken met golf. Het weer zat dit jaar jammer genoeg tegen en onze greenkeepers hebben lange uren moeten maken om de baan in optimale conditie te krijgen en dat is ze goed gelukt.'

Commentaar

Dit bericht heeft nog geen commentaar

Plaats uw reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Log nu in en reageer direct. Geen account bij GolfWeekly? Registreer nu!

Inloggen met uw gebruikers gegevens
Mijn inloggegevens onthouden op deze computer