De makelaar Schiedam voor de aan- en verkoop

Ben je op zoek naar een makelaar Schiedam? Dan ben je aan het juiste adres. Of je jouw woning nu wilt verkopen of op zoek bent naar een nieuwe woning, de makelaar kan het allemaal voor jou regelen. Vanaf het kennismakingsgesprek tot de oplevering kan alles uit handen worden gegeven, waardoor je nergens meer omkijken naar hebt. Doordat je nergens echt verstand van hoeft te hebben kun je altijd een goed eindresultaat behalen en zijn de documenten op de juiste manier opgesteld. Maar waar kun je allemaal aan gaan denken wanneer je een makelaar inschakelt? Lees snel verder en ontdek.

De makelaar in Schiedam past zich aan

AHuys Makelaars
Tel: +31 10 426 5620
Email: info @ ahuys.nl
Bergselaan 237, 3038 CB Rotterdam


Een makelaar in Schiedam kan pas echt voor jou aan de slag gaan als je tijdens het kennismakingsgesprek al jouw wensen vermeldt. Bij de verkoop kun je dan denken aan de prijs die je voor jouw woning wilt gaan vragen op basis van het taxatierapport, maar ook hoeveel er maximaal onderhandeld mag gaan worden. Tevens kun je aangeven welke zaken er allemaal uit handen moeten worden gegeven. Als je liever zelf de bezichtigingen doet, kun je dit bijvoorbeeld vermelden. In dit geval zal de makelaar zich voornamelijk bezighouden met alles achter de schermen, zoals het opstellen van de documenten.

Jouw wensen doorgeven aan de makelaar


Bij de aankoop van een woning gaat het gesprek met de makelaar in Schiedam er heel anders uitzien. In dit geval moet je namelijk al goed voor ogen hebben aan welke wensen en eisen een woning moet voldoen. Het aantal slaapkamers, de omgeving en alle andere voorzieningen in de woning kunnen hiervoor meegenomen worden. Ook vermeld je binnen welk budget de woning moet blijven. Daarbij moet rekening gehouden worden met de kosten voor de eventuele verbouwing, de vergoeding voor de makelaar en de notariskosten. Uiteindelijk komen deze kosten er ook nog bovenop.

De bezichtigingen ingepland


Vanaf het moment dat je het eerste gesprek hebt gehad met de makelaar in Schiedam kan het heel snel gaan. Bij de verkoop kunnen namelijk al gauw bezichtigingen aangevraagd worden. Je hoeft hier zelf vaak niet voor thuis te zijn. De makelaar kan het namelijk ook allemaal voor jou doen. Als je op zoek bent naar een woning kan de makelaar met jou mee naar de bezichtigingen van de woningen waar jouw oog op gevallen is. De rondleiding kan dan voor meer duidelijkheid zorgen en er zijn altijd meer bezichtigingen mogelijk als het nodig blijkt te zijn. Iedereen wil immers een goed beeld krijgen van een huis.

De juridische kant geregeld


Uiteindelijk kan de makelaar in Schiedam al het papierwerk voor beide partijen regelen. Doordat een makelaar verstand heeft van de juridische kant van de aan- en verkoop zullen de documenten altijd op de juiste manier opgesteld worden en kan er niets meer over het hoofd gezien worden. Dit levert alleen maar voordelen op en de aan- en verkoop is binnen een korte tijd rond. Het enige waar nog op gelet moet worden is dat de hypotheek ook goedgekeurd gaat worden.